Groepsfoto Christelijke lagere school Triemen en Van Teijenswei 14

De volgende foto’s hebben we gekregen van Fokie van der Veen, dochter van Baukje, Jacobus Baukje van der Veen , dus zus van Piet van der Veen (tuincentrum Triemen). De ouders van Baukje waren Jan Bosgraaf en Fokeltje Loonstra. krantenknipsel fokeltje loonstra
Toen Fokie haar pake en beppe trouwden hebben ze in Westergeest aan de Teijenswei 14 gewoond in een boerderij en kregen 6 kinderen, genaamd Baukje, Aukje, Kornelus, Sijke, Lijsbert en Durk. meer foto’s van de boerderij
Later hebben ze in de Triemen gewoond.

 


Foto 1968, vlak voordat het huis werd afgebroken

Dit is een foto van 1931 van de Christelijke school van de Triemen.

Met behulp van Frouwkje Bijlstra zijn er al een aantal namen ontdekt. Het is een schoolfoto van 1931 en mogelijk een schoolreisje. De nummers, die nu, met enige terughoudendheid, bekend zijn:

  1. Sierd van der Veen, 2 Siep Meindertsma, 5. Aldert Messchendorp, 6. Sjoerd Meerstra, 10. Bauke Meerstra, 18. Teade de Jong, 19. Maaike Hania, 28. .. Prins, 29. Tetje Visser, 30. Lieuwe Kootstra, 35. Pieter Attema, 36. Pietje de Jong( geb. juni 1922) ( d.v. Marten de Jong Triemen), 42. Rits Veenstra, 44. Klaas Dantuma, 46. Henkie Visser?, 51 Iemkje de Bruin, 58 Ietsje Attema, 61. Riemke Attema, 62. Aaltje Bosgraaf ( d.v. Sieds), 80. Anna de Bruin, 82. ..Zijlstra, 92. Auke Attema, 94. Meester de Jong, 103. Jelle van Wieren, 104 Meester B. Feenstra, 124. Ynskje Zijlstra.

Fokie schreef, dat de kinderen van pake en beppe in de Triemen naar de christelijke school gingen, maar één van de kinderen kon dat eind niet lopen en ging naar de openbare school in Westergeest. Dat was Aukje, zij had het syndroom van Turner en was daardoor lichamelijk beperkt.

 

 

 

 

 

 

 

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum, School, Van Teijenswei

Laat een reactie achter