Foto van melkvaarders Klaas en Sietse Pompstra

Sietse Pompstra, die bij het paard staat. Sietse is een broer van Klaas ( in wit overhemd)de man. De man met de melkbus is Jent Merkus, die werkte bij de Pompstra’s. Reactie van Kleinzoon van Jentje Merkus, Jeroen Merkus: Het jongetje links is mijn vader Lieuwe Merkus (1924-2001) en de ander is zijn broer Jan Merkus (1923-1992). Mijn pake Jentje (1896-1987) was getrouwd met Antje Zuidema (1896) zij hadden sinds 1924 een kleine boerderij aan de Walddyk. De melk werd dus met een bootje overgezet naar de melkfabriek ‘oan it Stienfek’

Kees Pompstra vertelde, dat de foto gemaakt is door de directeur van het Zuivelfabriek tijdens de laatste rit met de praam. De Stienfeksterbrug kon in gebruik worden genomen.

De beide broers woonden tegenover de Amerikaanse Boerderij op Kollumer Aldsyl. Staat nu nog een transformatorhokje Vader Sietse had wel eens verteld, dat het erg zwaar werk was. De melkbussen hadden ook al heel wat deuken opgeleverd. Het was hoog. Er waren enkele boeren, die zondag niet melk leverden en dan was het maandags nog zwaarder, de bussen erg vol.

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Oudwoude, Weerdebuorsterwei Walddyk Langlan

Laat een reactie achter