Boerderij van familie Harm Merkus/ nu koffie- en theeschenkerij


Eelke Meinertswei 22 1940
De kop-rompboerderijvan Harm en Goijkje Merkus en zoon Jan. Door de bouwstijl (die authentiek is gebleven), werd dit pand op de lijst gezet van “Monumenten in Friesland” . Iets moois blijft zo voor Westergeest bewaard. Een opvallende steen in de achtergevel geeft als bouwjaar 1886. Inpandig is in de woonkamer een pracht van een bedsteewand te bewonderen. Deze bewerkte wand is afkomstig van de afgebrande boerderij van de familie Burggraaff, die naar Amerika zijn geëmigreerd. Daar staat nu een nieuwe woning, bewoond door de familie B.Dantuma.
Huidige bewoners: Teake en Elly Beerda. Zij hebben daar een koffie – en theeschenkerij en een winkel in Woondecoratie en cadeauartikelen.
Berichtnr.:574

Share This:

1 reactie

Opgeslagen onder Algemeen, Eelke Meinertswei

Één reactie op Boerderij van familie Harm Merkus/ nu koffie- en theeschenkerij

  1. In de nacht van vrijdag 18 december op zaterdag 19 december 1885 brandde de boerderij van Sieger Klaas Dantuma af. De Tijd van 22 december 1885 beschrijft de brand in een kort redactioneel artikeltje.
    Jacob Jans Burggraaff emigreerde in 1910 naar de Verenigde Staten en werd landbouwer te Grand-Rapids [Michigan].
    – lees verder op https://hystoblog.wordpress.com/2015/02/21/muursteen-1886/

Laat een reactie achter