Boerderij Tjeerd en Anna Annema

Tjeerd en Anna Annema woonden op deze boerderij op Van Teijenswei 14


1940 Van Teijenswei.

Op de foto v.l.n.r.: Jeltsje, Gosse en hun moeder Anne Annema ( Tseard’Anne) voor hun huis. Nadat de fam. Kees de Koe in 1935 de boerderij hadden verlaten, ging de familie Bosgraaf hier wonen( Jan en Vogeltje) Daarna woonde de fam. Annema er. De fam. Hoekstra ( Wieger en Geertsje) waren de laatste bewoners. In 1969 is de boerderij afgebroken. In de jaren erna is hier de kleuterschool “It Beukersplak”gebouwd. En nu staat er een bungalow.

Van Teijenswei omstreeks 1949
Gosse Annema voor de boerderij van zijn ouders, Tseard en Anne Annema. Er was toen nog niet een verharde weg. Ook de benaming van Teijenswei was er nog niet, men sprak toen van de “Reed”. In de jaren vijftig zijn de straatnamen aangebracht in Westergeest.

Van Teijenswei 1968.
Woning van Tseard en Anne Annema vlak voor de afbraak, hier bewoond door Wieger en Geertje Hoekstra

Berichtnr.:74

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum, Van Teijenswei

Laat een reactie achter