Inwoners Westergeest in het ootje genomen


KC:22 mei 2009

De brief:

Onderwerp: Werkzaamheden 2009

Kenmerk: CV-2009-023-GvhR

Geachte inwoner(s) van Westergeest,

Reden van deze brief is de planning rond de werkzaamheden aan de Stroobossertrekweg en het schadeherstel aan de brug Eelke Meinertswei – Weardebuorsterwei. In week 22 zal Jansma Wegen & Milieu uit Drachten starten met het opnieuw asfalteren van de brug Bonte Hûn. Ook aan de twee kruispunten aan beide zijden van de brug Bûnte Hûn (Simmerwei-Eelke Meinertswei en Triemsterloane-Trekwei) verricht aannemer Jansma vanaf week 22 werkzaamheden. Daarom worden deze kruispunten voor drie weken afgesloten. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. Ten behoeve van deze afsluiting plaatst de aannemer al in week 21 een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.

Aan de andere zijde van Westergeest ligt de brug Eelke Meinertswei – Weardebuorsterwei. Aan deze brug is 23 april jl. een constructie onderzoek gepleegd door Ingenieursbureau Mug uit Leek. Uit dit onderzoek is een constructiefout in het opgehoogde gedeelte van de brug aan het licht gekomen. De situatie is hierdoor zodanig gevaarlijk dat er op zeer korte termijn schade herstelwerk plaats moet vinden. De uitvoering hiervan berust bij de firma Sijtsma Betonrenovatie uit Zweins. Deze zullen week 23 starten met de werkzaamheden.

Per week 23 zal Westergeest door deze samenloop van omstandigheden volledig afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat alle inwoners zich moeten voorbereiden op deze periode die naar verwachting tot einde week 24 zal duren. Auto’s kunnen vanaf zondag 31 mei as. worden geparkeerd op ‘t Ljeppershiem en het parkeerterrein van basisschool De Bining. Grote partijen goederen, welke niet per fiets kunnen worden vervoerd (denk aan de wekelijkse boodschappen) dient u voor week 23 in te slaan.

Jammer genoeg zal door bovenstaande werkzaamheden Westergeest ook niet bereikbaar zijn voor hulpdiensten. Om hierop voorbereid te zijn zal het speelveldje aan de Van Teijenswei worden ingericht als landingsplaats voor de helikopter van het Medisch Centrum Leeuwarden. Donderdag 21 mei as. zullen medewerkers van Gemeente Kollumerland c.a. starten met de markering voor de landingsplaats. Tevens wordt er een tijdelijke standplaats voor de brandweerwagen gerealiseerd op het parkeerterrein van dorpshuis De Fokkema’s Pleats. In De Fokkema’s Pleats zal een informatiepunt worden ingericht waar tijdens kantooruren een medewerker van Gemeente Kollumerland c.a. aanwezig zal zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Een verbetering zoals zal worden gerealiseerd gaat uiteraard gepaard met enig overlast. In goed overleg met de uitvoerende partijen zal worden geprobeerd dit tot een minimum te beperken. Indien er nog vragen zijn kunt u contact opnemen met onze medewerker de heer Gerard J.M. van het Reve, tefefoonnummer (0511) 458846.

Hoogachtend,

Dhr. P.E. Nus

Hoofd Afdeling Civiel
Berichtnr.:822

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Plaatselijk Belang, Trekwei, Weerdebuorsterwei Walddyk Langlan

Laat een reactie achter