Woning van Arend en Saakje Galema en Jonker op it Langlan

Langlân 1940. Kinderen op de foto zijn geen kinderen van de fam. Galema

Arend Galema en Saakje Galema-Jonker (overleden in 1993). Arend Galema was afkomstig van Winsum. Saakje diende bij een boer en heeft zo haar man leren kennen. De kinderen waren Wiepkje, woonde aan Egypte bij Zandbulten. Detsje (1941) woont in Balk, Japke, Piet (woont in de Westereen).
Arend Galema is slechts 42 jaar oud geworden, plotseling overleden. De moeder van Saakje , Detsje, woonde af en toe een tijd bij hun in.Het gezin is later verhuisd naar de Bumawei 12.
Saakje haar broer was Willem Jonker ( e.v. Eelkje), die heeft gewoond in het lokaaltje van de kerk in Westergeest. Zoon daarvan is Jentsje Jonker. Haar zus was Japke Jonker, die haar dochter woont in Kollumerzwaag.
De kinderen gingen lopend naar de Wygeast naar school. Als het slecht weer was, bracht hun vader broodbakjes op school, dan hoefden ze tussen de middag niet naar huis te lopen.

Enkele malen onderduikadres geweest van Pieter van der Kloet. Om dit huis te bereiken, moest men eerst door een stuk land, ( de reed del), daarna op het tweede stuk land stond de woning. De dochter vertelde, dat hun vader ook is opgepakt in de oorlog. Hij bracht de melkbussen naar de weg en werd meegenomen. Hij is uiteindelijk in Vries beland en van daaruit naar huis gelopen.

Jan Jonker ( 1875-1918) was getrouwd met Detje Hoekstra ( 1873), veehouder (nr. 145)
De kinderen waren:
Bartel (1905)
Japke (1906)
Willem(1908) was getrouwd met Eelkje van der Land. Hij was koster in Westergeest.
Saakje (1914-1993), was getrouwd met Arend Galema
Wiepkje (1915)

Berichtnr.:335/fbdec2017.

Share This:

Reacties uitgeschakeld voor Woning van Arend en Saakje Galema en Jonker op it Langlan

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum, Weerdebuorsterwei Walddyk Langlan

Reacties zijn gesloten.