Zwemmen om champagne in januari 1972

Bonne Hof dook met enkele gasten in koude Zwemmer bij Westergeest.
In de Roskam was een weddenschap ontstaan tussen gasten van de Roskam ( zij werkten aan de bouw van het satellietstation in Burum) om begin januari een duik te nemen in de Zwemmer, met een temperatuur van om het vriespunt. Het ging om een fles champagne. Toen de dochter van Sikke Visser, Gaatske Visser, hiervan hoorde, sloot zij zich bij de mannen aan. Van de 5 personen bleven er twee mannen aan de kant staan. Ze hadden verwacht, dat het om een grap ging.
De voorzitter van Plaatselijk Belang, Jan Huisman sprak de zwemmers en de 150 toeschouwers toe en ze werden allen getrakteerd op snert. Ook wethouder Louw Zwaagstra sprak een woordje en trok een paralel tussen Bonne Hof, die Beerenburg maakt, en Westergeest, waar ook tal van aktiviteiten worden ontwikkeld.
KC 14 januari 1972


Ook het Friesch Dagblad kwam langs om een foto te maken
Zwemmen om champagne bij Ljeppershiem

In 2012 was er een Nieuwjaarsduik georganiseerd aan de Trekweg, foto’s

Berichtnr.:253/feb 2019

Share This:

Reacties uitgeschakeld voor Zwemmen om champagne in januari 1972

Opgeslagen onder Algemeen, Ljeppershiem

Reacties zijn gesloten.