Jagers en drijvers op de foto in Ee

Deze foto is gemaakt op 27 december 1957 in Ee door fotograaf van Eldik uit Buitenpost in de garage van Menze Wouda in Ee, die de organisator was van deze dag. Dochter Rennie Aalders-Wouda uit Dronten reageerde op de foto en kon zich deze dag  nog heel goed herinneren.

Het was in die tijd niet toegestaan om op de landerijen van de vier Kooipleatsen te jagen. Echter in die tijd waren er veel te veel hazen en bovendien waren er veel ziek (myxomatose). Voor één dag werd het toegestaan om er één keer bij langs om een deel van de hazen af te schieten. Er werden in totaal 117 hazen geschoten. Het jagen was in de Kolken bij Ee.

De achterste rij op de foto waren de drijvers en op de voorste rij de jagers. De vijf dames en mevrouw Wouda (niet op de foto) op de foto hadden soep en broodjes klaargemaakt voor als de jagers en drijvers weer terug kwamen.  Menze Wouda had een winkel in galanterieën in Ee, waar nu een Bed & Breakfast in is gevestigd. De familie Wouda is in 1958 naar Epe verhuisd.

Van Jan Frans Krol, de zoon van Catrinus Krol, kregen we nog onderstaande foto van de 117 geschoten hazen.

De namen, die nu bekend zijn: ( nog niet bekend 20,21)

1 Tjerk Dijkstra (Tjerk stond aan de wieg van bouwbedrijf Dijkstra-Draaisma) 2. Lolke Kramer (Dantumawoude),3. Menze Wouda, 4. Lugtmeijer ( gepensioneerd onderwijzer), 5. Catrinus Krol, 6. Wobbe Witvoet, 7. Fokke Witvoet, 8. Mulder ( omgeving Noordwolde, had rietbewerkingsbedrijf),9. Tuppie ( officiële naam Lubbertsje) Veenstra (huishoudelijke hulp bij fam. Wouda),10. Annie Wouda,11. Tjitske Wouda,12. Janke van der Laan-Miedema,13. Rennie Wouda,14. Johannes Veenstra ( broer van Tuppie Veenstra),15.Durk Rozendal ( Driesum),16. Jan Alberda,17 Annema (politieagent in Anjum),18. Lolkema (politieagent in Ee), 19. Andries Jepma,20.Plysje Dijkstra?,21. ,22. Teade Rispens( beheerder Kooipleats).

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum

Laat een reactie achter