Muziekkorps Excelsior

IMG_0039
In het midden  de man met snor en vlinderstrikje is Kuipers, er achter  Jitze Sikkema.

oud41

Collectie Digitaal dorp Westergeest

Tot slot deze groepsfoto uit 1913: muziekvereniging “Excelsior” van Westergeest. Deze is gemaakt tijdens de onafhankelijkheidsfeesten in Ee. Daar staan ze voor het café (nu Woudstra). Een apart hoofdstuk waren de petten. Deze kon men huren of kopen bij peterolie handel “De Automaat”. Bekend is nog dat deze een krantje uitgaven met de lotgevallen van “Pijpjedrop”, een negerjongetje. De namen v.l.n.r.: Teake Riemersma, Jitse Sikkema, dirigent Bartele Mulder, Liekele Korf, Eelke Hoogeboom, Andries B. Dijkstra, Roelof Haven, Jac. Hoogeboom, Jan Klaver, T. Spaanstra, Sjoerd Lzn. Huisman, Marten Haven, Auke Hoekstra, Johannes Wiersma (leeft nog: 94 jaar) en laatste en laatste is Germ Hoekstra. Er is in 1922 nog een fusie geweest met de muziekvereniging “Fogelsangh” uit Veenklooster, maar het heeft een stil einde gekregen.

Wietske de Boer-Wiersma schreef in haar gedichten ook over het muziekkorps “Excelsior”

IMG_00136[1]

Meer over muziekvereniging

Berichtnr.:1464/fbmrt15.

 

Share This:

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum, Verenigingen

Laat een reactie achter