Wat doet en wil Westergeest?


De maquette , die aan de inwoners getoond werd van
de toekomst speelweide Ljeppershiem

In de zomer van 1969 was er veel belangstelling bij de Keuningsbrêge om te zwemmen. Het is allemaal begonnen met de eerste Fierljepwedstrijd op 31 mei over de Oude Zwemmer. De Nieuwe Zwemmer zou uitgediept worden en dus was er geen veilige zwemplek meer voor de jongere jeugd. Voor het houden van activiteiten moest er dus een droog stuk weiland komen. Dit werd gekocht van de familie Kremer uit Heelsum, die het wel aan de dorpsgemeenschap wilde verkopen.

Er moest nog voor de winter een brede sleuf gegraven worden van 50 m x 12 a 30 m, zodat de jeugd er ‘s winters op kon schaatsen.

Kollumer Courant: 19 nov. 1969

Share This:

Reacties uitgeschakeld voor Wat doet en wil Westergeest?

Opgeslagen onder Algemeen, Fotoalbum, Ljeppershiem, Plaatselijk Belang

Reacties zijn gesloten.